Geen overdrachtsbelasting voor starters

Ben je jonger dan 35 jaar en wil je een eigen woning gaan kopen? Lees dan verder, want dit kan betekenen dat je een meevaller ontvangt vanuit de overheid. Je krijgt namelijk een vrijstelling op de overdrachtsbelasting van 2% bij de aankoop van een eigen woning. Deze besparing loopt al snel op. Bij de aankoop van een woning met een waarde van € 300.000,- , scheelt dit € 6.000,- aan overdrachtsbelasting.
Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000,-.

De maatregelen gelden tot 1 januari 2026. Het is goed om te weten, dat de datum van het tekenen van de koopovereenkomst, niet van belang is. De datum dat de akte passeert bij de notaris is dat echter wel. Deze moet na 1 januari 2020 vallen om voor een  vrijstelling in aanmerking te komen.

En voor de ‘jonge’ doorstromers dan?
Ja, voor deze kopers kan het ook goed nieuws zijn. Voor de ‘jonge’ doorstromers tot 35 jaar is er namelijk ook geen overdrachtsbelasting verschuldigd. De voorwaarde is wel dat er nog niet eerder gebruik is gemaakt van deze overdrachtsvrijstelling.

Vragen hierover of andere vragen? Laat het ons weten! We praten je graag bij tijdens een kop koffie. Dan kunnen we bekijken wat dit voor jou betekent.